Aangenaam, Olivier en Sidney!

Olivier is een vrolijk mannetje geboren in mei 2009 met het Down Syndroom. Hij geniet van het leven, zuigt al wat moois is op en laat iedereen hiervan meegenieten. Zijn ogen stralen vanaf het moment van ontwaken tot het moment dat hij in slaap valt.

Sidney is een mooi mannetje, geboren in april 2011. Na wat opstartproblemen in de eerste weken gaat het nu goed met hem. Sidney gedijt het beste bij rust en regelmaat wat we hem dan ook graag bieden. Olivier is gek op zijn kleine broertje, al probeert hij hem wanneer hij denkt dat we even niet kijken te prikken, of aan zijn haartjes te trekken. Zoals echte broertjes betaamt: plagen, maar ook van elkaar houden.

Het leven met Down is niet altijd makkelijk. Naast de lichamelijke problemen en de waarschijnlijkheid van een verstandelijke beperking hebben wij als ouders te maken met de buitenwereld die vaak erg meelevend en begripvol is, maar soms ook zo onwetend en hard. Om mensen wat bewuster te maken van Down met al zijn mooie en minder mooie kanten start ik, Tefke, moeder van Olivier, dit blog. Hierin zullen alledaagse zaken rondom het leven van een kind met een handicap worden beschreven. Ook zal ik hier stukken uit mijn blog die ik de afgelopen 1,5 jaar voor familie en vrienden bijgehouden heb plaatsen.

En dan het laatste: Het is een absoluut voorrecht om Olivier en Sidney’s moeder te mogen zijn en de wereld vanuit hun ogen te mogen beleven en ik hoop jullie op deze manier ook mee te laten genieten van al het moois wat de twee mannetjes ons brengen.