Dossier Absurde reacties

Naar aanleiding van mijn blog ‘Rashonden en Vuilnisbakkies‘ kwam een van de lezers op het idee een lijst aan te leggen met de meest absurde reacties die je als ouder van een kind met een handicap krijgt. Ik zou zeggen: Leef je uit!

49 Responses to Dossier Absurde reacties

 1. Vlak na de geboorte van onze dochter met down:
  “oooh jee, heeft ze het syndroom van down? sorry, Had ik je wel moeten feliciteren?”

 2. Deze heb ik al eens in een blog beschreven maar: “Het geeft niet dat jouw zoon Down heeft hoor, tegenwoordig krijgen ze hele leuke kleren aan en gaan ze naar de kapper”

 3. Och heeft ze Down? Daar ga je nog meer van houden dan van je andere kinderen.

 4. Collega verteld al wetende dat wij een kindje met Down hebben. …. Ja, als ik zou weten dat we zwanger waren van een kindje met Down, dan zou ik abborteren. Deze kinderen zijn immers de last van de maatschappij. Een enorme kostenpost.

 5. Annelies Weijde

  “Ohhhhhh……nu snap ik waarom jouw kind zolang in de wandelwagen zat; hij
  is niet goed hé?”

 6. Of deze: Woont hij nog thuis? Knap zeg! (Olivier was 5 maanden)

 7. Hier nog zo’n reactie die me altijd is bijgebleven. Kom ik voor het eerst buiten met mijn dochter van een paar dagen oud, zegt een buurvrouw: “Gut, is het een mongooltje? Maar dat hoeft tegenwoordig toch niet meer?”

 8. Mijn schoonmoeder is op een mooie dag met Chayenne en Naomi (DS 1,5 jaar) een ijsje aan het eten op een bankje in de stad. Komt er een mevrouw, in een rolstoel, naar haar toe. Ze zegt: “Vroeger, Vroeger stopte ze zulke weg op zolder!!”. En ze gaat weer weg.

 9. Deze vond ik wel heel erg: Dat zuksen nog geboren worden. (Gronings).
  Dit zeiden 2 bejaarde dames tegen elkaar op een bankje bij de Albert Heijn toen ik langs ze liep.
  Ik keek ze pis nijdig aan en schudde met mijn hoofd. Ik had even geen tekst.

 10. Dominique

  Een klap in mijn gezicht kreeg ik van een condaleancekaart met “Sterkte” bij de geboorte van Susan.

  Van een kennis; ach kinderen met Down zijn zo makkelijk. Ik ben heel druk hoor.
  (Susan dronk toen 10 keer per dag en halfuur, daarna een half uur kramp en na een uur wilde ze weer. En tussendoor liepen we heel veel dokters af)

  Heel vaak; “je ziet er bijna niets van hoor”

 11. Ik zat hoog zwanger met JW en Olivier in de ziekenhuisrestauratie, komt er een vrouw op me af die zegt: “Wordt dit een ander kindje?” Ik zei: “Ja, Olivier hebben we al, dit wordt een ander kindje” – “Nee, ik bedoel: Wordt dit kindje net zoals hij?”

 12. Iemand tegen een vriendin die een weekje bij ons op vakantie komt: Ga jij daar een week in huis? En dat kind……… is die daar dan ook de hele tijd?

  Retour email van een bekend magazine, op de vraag of ze een stukje wilde schrijven over Cruz: DS is nou niet bepaald glamour, dat past echt niet bij onze styl!

  Jeetje, heeft die DS, wat erg! Nou, je leven is nu voorgoed voorbij!

 13. Madelief

  ** off topic **
  Susan: dat is de kern van glamour magazines… het echt leven past niet in hun stijl… all fake ;)

  Ik krijg verder heel weinig negatieve reacties… Vooral: wat een mooi kindje…
  mijn schoonmoeder zei voor de geboorte van Thirza altijd over pleegkinderen van een familielid: die kindjes zijn niet helemaal goed (verstandelijk beperkt).
  Oooh wat heeft dat lang door mijn hoofd gespookt toen Thirza er was. maar over haar heeft ze het nooit gezegd.

 14. nathalie

  bij het maken van een pasfoto voor een identiteitskaart;
  “Kindjes onder de 5 jaar hoeven de mond nog niet dicht te doen op de foto, maar ze zullen ook wel begrijpen als ze haar zien dat dit een moeilijk verhaal gaat worden”….

  “Ja maar Nathalie jouw dochter kan lopen, ik bedoel ze zit niet in een rolstoel, is niet zwaar spastisch of zo, heeft altijd goede zin”
  Van de laatste krijg ik ook echt altijd een sik….

 15. In de supermarkt of all places word ik aangesproken door een oudere dame (waar ik respect voor moet hebben) Krijn nietsvermoedend en vrolijk in de buggy, 2,5 jaar jong en zeer ondernemend…….
  Dame: “Is hij…..”
  Ik: “Ja, hij is mijn zoon….”
  Dame: “Heeft hij….”
  Ik: “Ja, hij heeft blauwe ogen….”
  Dame: “Maar ik bedoel…… ”
  Ik: “O, u bedoeld zijn snotneus….”
  Dame: “Zijn gezondheid….”
  Ik: “Hij is inderdaad wat verkouden….”
  Dame: “Maar weet u wel….”
  Ik (ondertussen best geirriteert) Wat moet ik weten?
  Dame: “Dat hij niet goed is….”
  Ik stomverbaasd achterblijvend, de dame maakte zich uit de voeten…
  En dan moet je respect voor ouderen (Ik schat haar op een jaar of 60, dus eigenlijk nog niet eens zo heel oud) blijven houden, dit maakt het soms verdomde lastig…
  Sta ik bij de kassa bijna achter haar, kijkt de dame nog een keer naar Krijn, Krijn geeft haar een kushand en een vrolijke daag!! Ik had graag haar gezicht willen zien, zo trots op mijn kleine man! Mama waar maak je je druk om…. Ik was weer helemaal terug!
  Gr. Kim

 16. Joyce Bons

  Toen Britt 5 maanden was gingen wij verhuizen.
  Een heel mooi nieuwbouwproject met allemaal jonge gezinnen op een welkomstborrel waar we allemaal aan elkaar werden voorgesteld( twas maar een klein project) zagen ze Britt natuurlijk ook. Gelukkig waren de meeste reacties positief maar 1 spande de kroon “tis toch hopelijk niet besmettelijk” nou ja zeg……

 17. Elisabeth

  …woont ze gewoon thuis?…
  … zo leuk, als ze 40 zijn zitten ze nog graag bij je op schoot!…
  … muzikaal zeker?…
  … mevrouw wijst op een poster met een aardbei en vraagt wat is dat? testje… Dochter is even stil (toen 7 jaar) en zegt zo-mer-ko-nink-je (spellend gelezen).. mevrouw heeft haar mond verder open als mijn dochter en valt helemaal stil…
  …op een feestje met familie in een boot met gids, ook boten met verstandelijk beperkte gidsen… zegt schoonmoeder: ik dacht even dat we zo’n idioot kregen, daar hadden we niet voor betaald! (vervolgens maakt ik er een opmerking over en gaf ze een ander de schuld)…
  … gefluister achter je rug toen dochter nog aan de hand meeliep: maakten haar zus en ik de grap dat we er zogenaamd ineens achterkwamen dat ze down had!… de oude dames wisten niet hoe snel ze een winkel in moesten

 18. Zit ik een ijsje te eten in de stad met m’n twee mannen, roept een vrouw vanaf een paar meter verderop naar me (over de hoofden van anderen): “Die twee schelen ook niet veel!” – “ach, twee jaar, valt mee toch?” – “Ja, met een kind met Downsyndroom is het het beste om er heel snel weer eentje na te krijgen”
  Ik heb haar nog gevraagd naar de reden, maar ‘het was nou eenmaal zo’

 19. De eerste keer dat Nelum bij een meisje uit de klas uitgenodigd werd te komen spelen leek het me toch handig om eerst eens samen een kopje thee te gaan drinken. De moeder (oorspronkelijk uit Bosnie) had niet zo door wat er ‘anders’ was aan Nelum. En zei uiteindelijk na mijn uitleg: “Ach, dat had mijn oudste dochter vroeger ook, maar dat gaat vanzelf weer over hoor. Toch?…… Niet? Syndroom van Down. O ja…. maar word je daarmee geboren dan?”

 20. Onze Marijn lag, net 3 weekjes oud, plotseling op de kinderafdeling aan de hartmonitor. Een zuster van middelbare leeftijd en haar haar in een knot, kwam even kennismaken.
  Ze keek naar Marijn die wakker en verbaasd de wereld in keek naar alles wat hij zag. Zegt de zuster: ‘je ziet het bijna niet hé? Dat is nou, wat wij noemen, een mooie mongool’…..

  Mijn mond viel open van verbazing… Dat mensen zulke dingen kunnen zeggen….

 21. @Nicole: Dat is de zuster die tegen mij zei: “Ik zet de muziek maar voor hem aan, want ze zijn allemaal zo muzikaal…” Olivier was 8 maanden.

 22. Annemieke B.

  Buurvrouw (circa 40 jaar!): Wát heeft ze, het syndroom van Down? Wat is dat?
  M’n man botweg en met weinig geduld: Dat is een Mongooltje
  Buurvrouw: [veelbetekend] Ooooh. [stilte] Maar zie je dat nu aan, dat ze een mongooltje is?
  Ik: Nou, eh, gewoon.. ze heeft wat schuine oogjes.. [kon verder niet zo snel wat verzinnen; je ziet het immers duidelijk..]
  - drie maanden later: –
  Buurvrouw: Heee hallo! Hoe gaat het met jullie dochter, en hoe is het met haar oogjes??

 23. in de supermarkt naar onze dochter kijken en zeggen dat ze zo leuk is ……waarna volgt jullie hebben het niet getroffen he….deze mw zegt dit nooit meer!

  mijn leidinggevende tijdens een vergadering tegen een collega zeggen dat ze op een mongool lijkt omdat ze met dr hoofd nee schudde (wetende dat onze dochter down heeft) mijn andere collega s keken mij al aan waarop mijn leidinggevende ook nog zegt ….Ja dat gaat die van jou ook doen……(ik werk in de zorg…..)

  maar vooral daar gaan jullie een hoopplezier van beleven…….ze zijn zo leuk!!!

 24. ik heb ook een reactie….kinderen met het syndroom van down zijn leuk, lief en harstikke trouw!!!! op de zwemles van mijn zoon, komt altijd hanneke een vrouw met down van 38 naar mij toe, geeft me een knuffel en 3 zoenen en vraagt hoe het met mij gaat….en als je dan een rotdag hebt…is zij voor mij dat zonnetje wat ik net nodig heb….je dag kan dan niet meer stuk!!!

 25. Leuk initiatief, fijn om dit soort onzin eens van je af te schrijven.

  Vrouw van goede vriend van mijn man direkt na de geboorte: Het is maar goed dat de (zwangerschaps)hormonen er voor zorgen dat je je direct hecht aan je kind. Anders zou het met ´zulke´ kinderen toch slecht aflopen.

  Onbekende zwangere vrouw kijkt naar mijn dochter (11 maanden) Nou zoiets zou mij nooit gebeuren, ik laat het namelijk wel testen. Was te verbijsterd om te reageren.

  Meerdere malen ongevraagd in reactie op mijn 2e zwangerschap (eerste kind DS): je hebt het nu zeker wel laten testen he?

 26. Jeetje wat een reacties,wat lopen er toch vreselijke mensen in deze wereld,aan ons werd gevraagd vlak na de geboorte van Leon,wat we ermee gingen doen?
  En nog iemand zei vlak na z’n geboorte; Tsja het kan altijd erger.
  En ook nog dat Leon 2 weekjes oud was,en ik vol trots bij ons in het winkelcentrum liep( wij hadden de uitslag overigens al gehad van het ds) kwam ik een oude buurmeid tegen,die ongemakkelijk mij aansprak,ze vroeg of we de uitslag al binnen hadden gehad, dus ik zeg…ja zn hartje is goed,toen zegt ze nee die andere uitslag,ik wist al waar ze heen wilde ,dus ik zeg ja hij heeft het down syndroom, kijkt ze in de wagen,zegt ze leuk jasje heeft ie aan,en ze loopt zo door. Nog steeds als ik deze mensen tegen kom kan ik me eigen hier nog steeds zo boos over maken. Maar goed,we zullen maar zeggen verspilde energie. Bij ons in het ziekenhuis werd er ook door de kinderarts gezegd: deze kinderen zijn ook zo lief,waarop ik antwoordde hoezo,mijn andere 2 kinderen zijn ook heel erg lief,ik begreep haar wel,maar ik kon haar wel schieten,met andere woorden als je niets weet te zeggen …..zeg dan niets.afentoe kunnen mensen heel raar uit de hoek komen.

 27. Ik zie hierboven veel tenenkrommende annekdotes, met name over botte mensen. Wel krab ik me zo nu en dan achter de oren vanwege de reacties van de ouders. Ik heb zelf een zoontje van down van nu bijn andereneenhalf. Ook ik heb de nodige genante situaties meegemaakt. Wel zal ik me altijd duidelijk en informatief opstellen naar mijn omgeving.
  Het ruime merendeel van de mensen heeft geen idee hoe dom en naief hun uitspraken zijn. Pas als iemand hier duidelijk op gewezen wordt, heb ik het gevoel dat ik juist handel als ouder. En dus niet door een opmerking af te wimpelen en bij mezelf te denken “ze weten niet beter”.
  Ik ben van mening dat je jezelf dan pas echt terk voelt, en dat je het dan voor je kind opneemt!

 28. @ Nolan, vaak ben je gewoon zo overrompeld, dat je niks terug kan zeggen!
  Zoals vorige week op de SEH van Bronovo in Den Haag. De verpleegster, achter in de 40 of begin 50, vraagt: Wisten jullie dat het een mongooltje zou worden?
  Dat had ik van een verpleegster toch echt niet verwacht in deze tijd!
  Stond echt met mijn mond vol tanden, pas later bedenk je alle mogelijke antwoorden die je had kunnen geven!

 29. @Nolan: Ben het met je eens, maar na 3 jaar ben ik het ook wel eens zat informatief te reageren op alle opmerkingen die ik krijg. Sommige opmerkingen zijn ronduit onbeschoft. Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dat te snappen. Dan heb ik niet altijd de zin om er diep op in te gaan. Ook wanneer ik voor de 678 keer die week hoor dat ‘ze’ allemaal zo muzikaal zijn heb ik geen zin om dit te weerleggen. Vriendelijk bedanken, een fijne dag wensen en doorlopen. We zijn af en toe net een attractie :)

 30. Wij hebben een dochter van tien weken met het down-syndroom. Ik heb in deze tien weken al gemerkt dat ik eelt op mijn ziel moet gaan kweken mbt de reacties van mensen. Ik voel mij ongemakkelijk als mensen die het niet weten in de kinderwagen gaan kijken, heb het idee dat ik dan een aanvulling moet gaan geven, even moet zeggen dat ze down heeft. Dit zorgt nog weleens voor een innerlijk conflict bij mij. Altijd bezig met de buitenwereld, de sfeer, etc. Laat het wel duidelijk zijn dat ik mij nooit geen minuut geschaamd heb voor mijn lieveling.
  Okay hier dan de reacties:
  -Je ziet er haast niks van, volgens mij is het niet zo.
  - Nadat we hebben verteld dat het voor ons best een schok was toen onze dochter geboren was toch nog vragen; wisten jullie het niet?
  - Jullie hebben het niet laten testen?
  - Ze zijn zo lief, creatief en muzikaal
  - Ze mag wel blij zijn met ouders zoals jullie
  - Ze heeft jullie als ouders uitgekozen omdat ze wist dat jullie het aan zouden kunnen.
  -Als wij zo’n kindje zouden krijgen zouden wij dit niet accepteren. Mijn vraag was daarop; hoe wilden jullie dit dan doen? Gewoon geen eten meer geven, was haar antwoord.
  - Tja, toch een leven lang zorg he?

  Het is soms wel eens wat vermoeiend, heb ook meestal geen puf om hier op te reageren. Mensen bedoelen het waarschijnlijk wel goed maar hebben ook geen idee hoe ze moeten reageren.

  Groetjes Nynke

 31. Bij het bezoek van de verpleegkundige van het consultatiebureau na de geboorte van ons tweede kind, nu zonder downsyndroom. Wist je nu of dit kind wel gezond was? Mijn antwoord: Maar ons eerste kind is ook gezond hoor!
  En bij het eerste bezoek aan het consultatiebureau met onze 2e kwam van de assistente dezelfde vraag. Wij vinden het geen ziekte. Onze 1e is bijna niet ziek geweest tot nu toe.

 32. Ons zoontje is nu 8 maand en ook wij hebben zo goed als alle reactie die ik hierboven lees al mogen incasseren, de eerste weken zijn die enorm lastig, nu zijn we een paar maand verder en merk ik dat ik toch al iets sterker sta maar ben me ervan bewust dat we nog heel lang zulke ongepaste reacties zullen mogen verwachten. Ik troost me dan ook met de gedachte ‘ze weten niet beter, of het is voor een buitenstaander ook niet altijd makkelijk gepast te reageren’ maar sommigen zijn echt ongelooflijk. Iemand wist me in het moederhuis te zeggen “maar mevrouw, je moet je daar allemaal nog niet teveel zorgen over maken, want zulke kindjes, je weet nooit hoelang ze maar zullen leven” en dan nog een andere “ik ben al altijd blij geweest dat mijn kinderen gezond zijn maar nu wrijf ik toch dubbel in mijn handen” , tja dan sta je toch ook wel te perplex om te reageren om maar te zwijgen van hoe kwetsend het is!

 33. Anja van der Putten

  Hallo,

  Onze dochter is inmiddels al 13 en naast down is ze ook nog mcg door complicaties na haar hart operatie.

  Over het algemeen heb ik alleen maar positieve reacties gekregen, maar 2 zijn mij altijd bij gebleven

  Op een verjaardag van kennissen zei een man: hoe kunnen jullie nou zo’ n kindje krijgen, jij bent niet achterlijk en je man ook niet???

  En op vakantie zat ik met mijn dochtertje in de buggy bij het zwembad en een mevrouw kijkt haar ogen uit naar ons, als ik haar ook aan blijf kijken vraagt ze; wat eet dat nou? waarop ik antwoorde; alles wat we maar weggooien, batterijen, plastic, glas, reuze handig hoor we hebben nooit geen afval

  werd ze kwaad omdat ik haar niet serieus nam, heb haar toen even uitgelegd hoe die vraag bij mij overkwam – mijn dochter is geen dat ze is een mooi mensje die net als alle andere kinderen eet wat de pot schaft.

  Heb er niet meer gezien tijdens de vakantie

 34. Anja van der Putten

  Hallo,

  Onze dochter is inmiddels al 13 en naast down is ze ook nog mcg door complicaties na haar hart operatie.

  Over het algemeen heb ik alleen maar positieve reacties gekregen, maar 2 zijn mij altijd bij gebleven

  Op een verjaardag van kennissen zei een man: hoe kunnen jullie nou zo’ n kindje krijgen, jij bent niet achterlijk en je man ook niet???

  En op vakantie zat ik met mijn dochtertje in de buggy bij het zwembad en een mevrouw kijkt haar ogen uit naar ons, als ik haar ook aan blijf kijken vraagt ze; wat eet dat nou? waarop ik antwoorde; alles wat we maar weggooien, batterijen, plastic, glas, reuze handig hoor we hebben nooit geen afval

  werd ze kwaad omdat ik haar niet serieus nam, heb haar toen even uitgelegd hoe die vraag bij mij overkwam – mijn dochter is geen dat ze is een mooi mensje die net als alle andere kinderen eet wat de pot schaft.

  Heb er niet meer gezien tijdens de vakantie.

 35. Nou, zal ik ook maar even dan?
  Bij de geboorte van Nina kregen wij als ouders van de kraamhulp een vertederende blik en een compliment dat we ons hielden aan de bedachte naam. Het gebeurde volgens haar vaker dat mensen een andere naam gingen verzinnen op het moment dat ze erachter kwamen dat hun kindje Down had..

  En de oogarts die info gaf over een ingreep (rechtzetten van schele oogjes): dat doen we meestal rond een jaar of vier omdat ze dan naar school gaan en gepest kunnen worden, maar acht.. Dat heeft met uw kind niet zo’n haast…

  Ook ik word schijtziek van alle mensen die zeggen: Ooooh, ze zijn altijd zo vrolijk he?? Mijn reactie: Wil je haar vanavond ff douchen?? (Nina heeft echt de schurft aan douchen haha)

 36. Een aantal reacties heb ik ook al voorbij horen komen maar deze is toch nog niet genoemd.
  “Je ziet niet zo veel aan haar, misschien heeft ze HET niet zo erg.”
  Euh, wat precies….?

 37. Ok, hier nog een paar…..

  - Kennis: gelukkig ben je nog jong genoeg om nog meer kinderen te krijgen…..

  - KNO-arts: Is het één van het aardige of agressieve soort?

  - Buurvrouw: een kennis van ons heeft net een kindje gekregen die bij de geboorte overleden is, en die had nou net niks (zo van, het had beter die van jullie kunnen zijn).

 38. Ja haha als ze bij mij aan komen met : ooooch maar ze heeft het niet zo erg hè dan zeg ik eigenlijk ook altijd neee , alleen maar 100%.
  Ik ben het wel met Nolan eens, probeer er niet zo zwaar aan te tillen , mensen hebben vaak niet door dat wat ze zeggen toch echt anders over komt als dat wat ze bedoelen.
  Als mensen blijven staren vind ik het wel erg : of ik blijf terug staren of ik zeg gericht na die mensen : Dit is een mooi kindje hè ?

 39. Wat komen al die reacties me toch bekend voor.
  Onze dochter is inmiddels 25 en nog steeds krijg je soms opmerkingen. Nu denk ik laat maar ze weten niet beter.
  Maar vroeger deed het vaak pijn. Soms heel erg pijn.
  Er werd me eens gevraagd waar ze overdag naartoe ging; Ik , naar school natuurlijk. Zij, ach leert ze dan ook nog wat?
  Toen ik zwanger was van de 2de; je laat toch wel testen hè? Dan kun je “het”tenminste weg laten halen.
  Bij de derde zwangerschap; Dat je dan nog wat neemt.
  Oh ja na de geboortekaartjes van onze dochter zei iemand nog: Als je er zo één krijgt stuur je toch geen kaartjes.
  Nu is ze 25 en ja ze woont nog steeds thuis bij ons en haar broertjes.

 40. In gesprek over onze zoon zeggen mensen vaak, ja maar bij normale kinderen…
  of gezonde kinderen…..
  Op kraambezoek bij een buurvrouw die een derde kindje kreeg, zegt ze tegen mij: Het maakt jou niet uit dat je zoon Down heeft, je was allang blij dat hij leefde. ( Ons tweede kindje werd levenloos geboren en daarna kregen we een kindje met Down) Het voelde alsof ik genoegen nam met een afdankertje.
  Pas zei iemand nog: hij heeft eigenlijk helemaal niet zo’n gek gezichtje.
  Mijn man werkt in het onderwijs en leeringen en zelfs collega’s roepen in de klas weleens mongool, etc. Mijn man reageert als volgt als iemand dat zegt. Je bedoelt iemand met het downsyndroom? Huh ja, zeggen ze dan. Mijn zoon heeft downsyndroom zegt mijn man dan. Het schaamrood op hun wangen, druipen ze af.
  Wat ik ook vervelend vind is dat iemand zegt; en je kleed hem altijd zo leuk. Ja en, dat doe jij toch ook bij je kinderen?
  Iemand gaf me ongevraagd tips etc. ik vroeg wat bedoel je er precies mee? Daar wist ze geen antwoord op.
  Ik merk dat nare reacties me minder raken dan vroeger, onze zoon is 4,5 jaar oud. Het ligt aan het onvermogen en de onwetendheid van de ander. En soms bedoelen ze het niet kwaad en is het alleen wat onhandig.

 41. Elise Pals

  Apart om al die reacties te lezen. Ons dochtertje is nu bijna 16 maanden oud en we hebben eigenlijk nauwelijks negatieve ervaringen gehad. Er wordt wel veel gekeken (naar ons dochtertje maar ook naar ons, omdat we haar jong – 25 jaar – gekregen hebben. Mensen reageren eigenlijk vooral positief, niet zozeer in woorden maar wel in lachen naar haar e.d. Mooiste was een opmerking toen ze net geboren was en er voor het eerst een relatief vreemde in de kinderwagen keek: ‘Volgens mij is een speciaal kindje hè?’: vond ik zo mooi en voorzichtig verwoord. Er wordt weleens over mongool gesproken, maar ik kan me er niet echt aan storen. Ik vertel wel dat het inmiddels anders genoemd wordt en mensen reageren daar eigenlijk heel goed op. In het begin inderdaad wel opmerkingen gehad over dat je het bijna niet zag, maar nooi negatief bedoeld. Ook een enkel kaartje gehad na de geboorte met erg zwaarmoedige teksten erop, maar we zijn er altijd vanuit gegaan dat het goed bedoeld is. Hopelijk worden ons de (erg) negatieve reacties bespaard.

 42. Com|squidoo|youtube|bebo|flickr|hub pages|wikipedia|tagged|facebook game|social networks|the facebook|online social networks|facebook itself} chief executive officer target Zuckerberg enjoy pledged to grasp in keeping with the ‘No Ad’ norm. in most cases, in order to styles and magnificence health specialists, Another wonderful thing about these types boots is they make your primary leg show up slimmer and therefore developed.
  cheap jordan shoes
  [url=http://www.jordanspacejam.com]cheap jordan shoes[/url]

 43. This article is very entertaining but I see that you are not using the full monetizing
  potential of your page. You can earn pretty good promoting products related to health and beauty niche, don’t waste your
  traffic, just enter in google:
  Polym’s earning ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>